Tom Ford Black Orchid parfem za muškarce ili žene?

Tom Ford Black Orchid parfem za muškarce ili žene?

Crna Orhideja, parfem sa svojim tamnim cvetnim srcem, prvobitno je dizajniran i lansiran kao ženski parfem, ali se ipak prilikom internacionalnog širenja ustanovilo da muškarci čine 20% korisnika ovog luksuznog parfema.

Tom Ford Black Orchid, mračan i smeo miris, odgurnuo se daleko od ostalih modnih dizajnera koji su kreirali transparentne parfeme, sveže i čiste. Fordov taman pristup mirisima je zajednička nit u svim parfemima. Pored crne i misteriozne bočice, parfemi često imaju i reč black ili noir u svom nazivu. Napravljen od retkih, raskošnih i skupih sastojaka ovaj parfem je prepoznatljiv, a ujedno i tajanstven, izaziva čula i povećava želju.

tom-ford-black-orchid-blog

Mnogima je činjenica da se Black Orchid prodaje kao ženski parfem zapanjujuća. Muškarci koji su ponosni vlasnici ovog parfema i prosto ga obožavaju, skreću pažnju eventualno na to da se ne primenjuje količinski previše. Oni kojima se parfem ipak toliko ne dopada, naglašavaju da im se takođe ne bi sviđao ni na ženama. Na kraju krajeva, ukoiko vam se neki miris sviđa, treba da uživate u njemu bez obzira kojem je polu namenjen i to zaista ne bi trebalo da vas odvrati od korišćenja istog.

Parfem Black Orchid kreirali su parfimeri kompanije Givaudan 2006. godine. Magičan, misteriozan i senzualan parfem je najavljen kao orijentalni chypre. Ova orijentalno cvetna mirisna grupa je dobila ime po parfemu Coty Chyprem, a Chyprem na francuskom znači Kipar.

tom-ford-black-orchid-eau-de-perfume

Moderan i večan parfem koji u visokim notama sadrži francuski jasmin, crni tartuf, ylang-ylang, crnu ribizlu i uzavreo limun. U cvetno-začinskom srcu je crna orhideja Toma Forda koja je više imaginarna nego prava. U bazi su drvene note, tamjan, amber, vanila, balzamične note. Crna Orhideja je raskošna, tamna klasična, njen miris se može svrstati u jedan red sa najboljim kreacijama najboljih parfemskih kuća. Nije obična orhideja, već nešto raskošnije i ređe. Parfem Black Orchid je kao takav luksuzan, savršen za specijalne prilike, a njegova distribucija je ograničena.

 

#OriginalParfemi #TomFord #BlackOrhid

Share this post


Prijavi se Obavestićemo vas putem e-mail-a čim parfem ponovo bude dostupan. Ostavite vas e-mail ispod: